Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ξεκίνα την ημέρα σου θετικά!

Κάθε πρωί κάνουμε διάφορες σκέψεις που μπορεί αυτές και μόνο να μας οδηγήσουν να έχουμε αρνητική διάθεση όλη την ημέρα.
Σίγουρα όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις και προβλήματα αλλά πάντα υπάρχει η επιλογή να σκεφτούμε πιο θετικά ώστε αφενός να μπορούμε να νιώθουμε καλύτερα, πράγμα που βοηθάει στη γενικότερη σωματική και ψυχική μας υγεία αφετέρου μέσα από ένα πιο ψύχραιμο τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων να  αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις πιο αποτελεσματικά.


  • Αρχικά φρόντισε τη διατροφή σου.Ξεκίνα με ένα υγιεινό πρωινό που θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια να ανταπεξέλθεις στην ημέρα.
  • Κάνε κάποιου είδους γυμναστική αν είναι δυνατόν ακόμα και μέσα στο σπίτι,Λίγα λεπτά την ημέρα μπορεί να κάνουν τη διαφορά στη διάθεσή σου.Αν έχεις παραπάνω χρόνο κάνε λίγο περισσότερα.Αυτή η ενέργεια που θα σου δώσει θα σε κάνει να συνεχίσεις κάθε μέρα και στο τέλος θα καταφέρεις να σου γίνει μία συνήθεια.
  • Ετοίμασε αν μπορείς τα ρούχα της δουλειάς από την προηγούμενη,Αυτό δημιουργεί λιγότερο στρες όταν βιάζεσαι και αγχώνεσαι για  τα  όχι πάντα ευχάριστα, που ξέρεις ότι σε "περιμένουν".
  • Σε περίπτωση που δεν εργάζεσαι (ζούμε και σε περίεργες εποχές) ξύπνα πάλι σχετικά νωρίς και μην μένεις με τις πιτζάμες,Αυτό σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι εκτός της κοινωνικής ζωής και θα σε οδηγήσει στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση.Αντιθέτως ξεκίνα τις υπόλοιπες δραστηριότητες σου (ψώνια, σπίτι, παιδιά, τηλεφωνήματα, emails, διάβασμα αν σπουδάζεις). Πάντα υπάρχει κάτι λίγο περισσότερο δημιουργικό από τις εκπομπές στην τηλεόραση..
  • Επειδή πολύ πιθανό να αρχίσει ο εκνευρισμός όταν βγεις έξω και συναντήσεις τα πρώτα κορναρίσματα, αγχωμένους ανθρώπους, νεύρα κλπ προσπάθησε να είσαι ψύχραιμος.Ειδικά αν ζεις σε μεγάλη πόλη είναι πολύ πιθανό να βρίσκεσαι σε κατάσταση στρες ακόμα και όταν είσαι στο αυτοκίνητό σου ή στο μετρό.Μην εξαντλείς από τώρα τις δυνάμεις σου.
  • ¨Όλη την ημέρα καλό είναι να διατηρείς έναν αυτοέλεγχο στο θέμα φαγητού.Μην τσιμπολογάς ακατάσχετα είτε είσαι μέσα στο σπίτι είτε εκτός.Πίνε πολύ νερό.Εφάρμοσε τις αρχές της υγιεινής διατροφής που υπάρχουν διαθέσιμες παντού.Το υπερβολικό ή το ανθυγιεινό φαγητό δεν κάνουν ζημιά μόνο στο σώμα αλλά και στη διάθεση.
  • Κάνε περισσότερη παρέα με άτομα που σου "στέλνουν" θετική ενέργεια και λιγότερη με άτομα που για κάποιο λόγο σε κάνουν να νιώθεις άσχημα.Εφόσον κάποια από αυτά δε μπορείς να τα αποφύγεις στην εργασία σου ή σε άλλες υποχρεωτικές κοινωνικές στιγμές, στον ελεύθερό σου χρόνο επιδίωξε την παρέα με άτομα που σε ανεβάζουν, όσο λίγα κι αν είναι αυτά.Ακόμα όμως κι αν είσαι υποχρεωμένος να συναναστρέφεσαι με άτομα που σε ¨ρίχνουν, προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι.
  • Αν έχεις δυνατότητα ξεκίνα μια δραστηριότητα που σε ευχαριστεί.Θα σε τονώσει και θα σου δώσει αισιοδοξία.Μην αγνοείς τις βόλτες σε κάποιο κοντινό πάρκο, ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες,Ακόμα και μισή ώρα μπορεί να κάνει τρομερή διαφορά στη διάθεσή σου.
  • Ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι βοηθάει πάντα τη διάθεσή μας.Το χάος μας δημιουργεί ψυχική αναστάτωση και νιώθουμε ότι δεν ξέρουμε τι μας φταίει.Το "δεν έχω χρόνο"¨συνήθως είναι...δικαιολογία. Ξέκλεβε λεπτά για να καθαρίσεις και να τακτοποιήσεις λίγο το χώρο σου και θα δεις μεγάλη διαφορά στη διάθεσή σου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου