Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

 


Η αναβλητικότητα ,κακα τα ψέματα,είναι σχεδόν μια "κατάρα" που επιπλέον σου στοιχίζει χρόνο,χρήμα,κόπο,την υγεία σου κλπ.
Μια ομάδα ψυχολόγων με επικεφαλής τον Sean McCrea στο Πανεπιστήμιο Κονστατζ στη γερμανία,υποθέτοντας ότι υπάρχει μια σχεση μεταξύ του πως έχουμε στο μυαλό μας το αντικείμενο το οποίο αναβάλλουμε με την τάση να το αναβάλλουμε,εκανε μια ερευνα.
Εθεσε σε κάποιους φοιτητές κάποια ερωτήματα οσον αφορά κάποιες εργασίες ρουτίνας πχ να ξεκινησουν να γράφουν ένα ημερολογιο.Στους μισους ομως δωσαν οδηγίες αφηρημενου τυπου πχ τι σημαινει για σας το ημερολογιο κλπ και στους αλλους μισους συγκεκριμενες,πχ γραψε τα βηματα που θα κανεις για να ξεκινησεις να γραφεις ημερολόγιο.

τι συνεβη λοιπόν?Σε αυτούς που δοθηκαν οι εντολές για αφαιρετικού τύπου ερωτηματα,αναβάλλαν περισσότερο από αυτούς στους οποίους δόθηκαν συγκεκριμενες τυπικες και ξεκαθαρες ερωτησεις για τι θεμα αυτό.Οι φοιτητες που μπηκαν λοιπόν στη διαδικασία να σκεφτονται πρακτικά,είχαν περισσότερη πιθανότητα να φέρουν εις περας τις εργασίες που τους ανατέθηκαν.

Συμπερασμα,αν σε κουράζει η αναβλητικότητα η δική σου (ή των δικών σου),βάλε τον εαυτό σου (η αυτους) να σκεφτουν πρακτικά τις κινησεις που πρέπει να κανουν για να εκπληρώσουν τις υποχρεωσεις τους,και μην αναλώνεσαι στο να σκέφτεσαι γιατι πρέπει να γίνει,τι συνεπειες θα εχει κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου